24Μαρ2021 INTERCITY  ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ  Κείμενα -παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης, ώρα 23.00-24.00

INTERCITY
Τετάρτη 24.03.21 23.00-24.00
Κείμενα -παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης / Athanassios Fourgiotis
ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
Παραμονή της 25ης Μαρτίου , φεύγουμε για τις γειτονιές του κόσμου με τα τραγούδια μιας άλλης επανάστασης . Αυτής που έφερε η γραφή και η στάση ζωής του Bertolt Brecht (1898-1956) . Ξεναγοί και συνοδοιπόροι μας ο Σάκης Παπαδημητρίου (πιάνο) , η Γεωργία Συλλαίου (φωνή) και η παράσταση-αφιέρωμα στον Μπρέχτ με τον εμβληματικό τίτλο ‘ Ολα Αλλάζουν ’ που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου 2006 και από την οποία θα ακούσουμε επιλεγμένα αποσπάσματα .
Μιά οπτικoκουστική παράσταση , όχι μόνο με τραγούδια και με αυτοσχεδιασμούς, αλλά και με προβολές (ταινιών, διαφανειών με στίχους, εικόνων ), μια παράσταση με γρήγορες εναλλαγές κλίματος και τολμηρές παρεμβάσεις . Μια συνάντηση της Ιστορίας με την δημιουργία στο σήμερα με τον πιό ειλικρινή τρόπο: να μην παρακολουθείς απλά , αλλά να
ζείς την ιστορία από την αρχή, να την ανατρέπεις και να ανατρέπεσαι.
Οι στίχοι του Bertolt Brecht , η μουσική των Hans Eisler, Kurt Weill, Σάκη Παπαδημητρίου, οι αυτοσχεδιασμοί των μουσικών (Κώστας Καρακατσάνης , Χάρης Καπετανάκης, Στέργιος Βαλιούλης, Νεκτάριος Καραντζής, Χρήστος Γερμένογλου) , η σκηνοθετική ματιά του Ακη Κερσανίδη, η φωνή της Γεωργίας Συλλαίου θα μας ταξιδέψουν απόψε για μια ώρα μέσα από σπάνιο υλικό σε εκείνο τον τόπο και τον χρόνο όπου όντως ‘’ όλα αλλάζουν “.
‘Ετσι ώστε ‘λουσμένοι από τις αστραπές’ να μεταφερθούμε ‘ σ’ ορίζοντες
αστραφτερούς ‘ και για να συνειδητοποιήσουμε ότι ‘ Ποτάμι ο κόσμος, και δεν γυρνάει ‘
και πως ‘ κι η πιο μαύρη νύχτα , θα φέρει το φώς ‘ .
Διαδικτυακά: webradio.ert.gr/trito
» Τι ειναι να ληστέψεις μια τράπεζα, μπροστά στο να την ιδρύσεις ?»
Bertolt Brecht

24Μαρ2021 INTERCITY ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Κείμενα -παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης, ώρα 23.00-24.00