Το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή Jazz in the City φιλοξενούν  το Jazz Sextet της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ Τετάρτη,  9.11.16 στις  20.00

DSCN4991_3         

 

Η ελληνική τζαζ σκηνή στο Τρίτο Πρόγραμμα

Το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή «Jazz in the City» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Τρίκας,  φιλοξενούν ένα σπουδαίο τζαζ σχήμα και ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Duke Ellington, την Τετάρτη,  9 Νοεμβρίου, στις  20.00  για μια συναυλία  στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η συναυλία θα μεταδοθεί και από τις ραδιοφωνικές συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος το ίδιο βράδυ στις 22.00

Το ‘’Jazz Sextet’’ της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ  δημιουργήθηκε το 2014,  με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα «190 χρόνια της Στρατιωτικής Μουσικής 1825-2015». Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο έχει εμφανισθεί σε πολλούς  χώρους (Νομισματικό και Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων), σε φεστιβάλ και συνέδρια. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές για το project ‘’Duke Ellington’’ που παρουσίασε το 2015, καθώς και το project ‘’Afro-Cuba music’’  που παρουσίασε το 2016.  

Το μουσικό σύνολο “Jazz Sextet” αποτελείται από επτά μουσικούς που ο καθένας, ξεχωριστά, ασχολείται με την Jazz μουσική αλλά και με άλλα είδη μουσικής, είτε ως εκτελεστής μουσικών οργάνων είτε ως ενορχηστρωτής και συνθέτης.

Το αφιέρωμα στον Duke Ellington, που θα παρουσιαστεί,  περιέχει συνθέσεις του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού, από όλη τη δημιουργική του πορεία. Ο Duke Ellington θεωρείται από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές του 20ου αιώνα. Υπήρξε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κλασική και τη λαϊκή μουσική, ο άνθρωπος που δημιούργησε μουσικά σύνολα που λειτουργούσαν ως  εργαστήρια μουσικών ιδεών και τάσεων, με ιδιαίτερη μέριμνα στην εξέλιξη της ίδιας της μουσικής και την έκφρασή της.

Οι ενορχηστρώσεις βασίστηκαν στο ύφος της εποχής που γράφτηκαν, προσαρμόζοντας τα πολύπλοκα οργανικά μέρη μιας Big Band σε ένα ακουστικό Jazz Sextet.

Το “Jazz Sextet” αποτελείται από τους:

Κωνσταντάκης Γεώργιος-Τενόρο σαξόφωνο   Κεφαλάς Κωνσταντίνος-Τρομπέτα

Καίκης Ιωάννης-Τρομπόνι   Ζώτος Κωνσταντίνος-Πιάνο

Αθανασιάδης Νικόλαος-Τύμπανα    Παυλής Γεώργιος-Κρουστά

Χατζηϊωάννου Ιωάννης-Ηλεκτρικό Μπάσο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Επιμέλεια – παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας

 

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία του «Jazz Σεξτέτου» της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ που θα αρχίσει στις 20:00 στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλέφωνο 210 6066807 (Γραμματεία Τρίτου Προγράμματος) ή να στείλουν μήνυμα στο [email protected] για κράτηση θέσεων.

 

Το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή Jazz in the City φιλοξενούν το Jazz Sextet της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ Τετάρτη, 9.11.16 στις 20.00