25Σεπ2020 «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου … αφιέρωμα στη μουσική του σπουδαίου ρώσου συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς» Παραγωγή- παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος (Audio)

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση. Στο β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές), αφιέρωμα στη μουσική του σπουδαίου ρώσου συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς που (σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο) γεννήθηκε σαν σήμερα το 1906 στην Αγ. Πετρούπουλη. Πέθανε στη Μόσχα στις 9 Αυγούστου του 1975.
Ακούγονται:

Εορταστική Εισαγωγή έργο 96 με Συμφωνική Ορχήστρα Columbia – André Kostelanetz.
Πρελούδιο και Φούγκα αρ.5 σε ρε μείζονα από το έργο 87 για πιάνο με την Tatiana Nikolayeva.
Romance σε στίχους Alexander Blok έργο 127 αρ. 4 με τη σοπράνο Galina Vishnevskaya και Ulf Hoelscher, βιολί – Mistslav Rostropovich, βιολοντσέλο και Βάσω Δεβετζή στο πιάνο.
Σάτιρα έργο 109 αρ.1 («Σε έναν κριτικό», στίχοι Sacha Chorny) με τη σοπράνο Galina Vishnevskaya και τον Mistslav Rostropovich στο πιάνο!
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.11 σε φα ελάσσονα, έργο 122 με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Σοστακόβιτς.

24 Πρελούδια για πιάνο, έργο 34 με τη Lilia Boyadjieva.
Απόσπασμα από την όπερα Λαίδη Μακμπεθ του Mtsensk, έργο 29 με τη σοπράνο Galina Vishnevskaya και τον σύζυγό της Mistslav Rostropovich να οδηγεί τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου.

5η Συμφωνία σε ρε ελάσσονα, έργο 47 (μέρος 1ο) με Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, διευθύνει ο Andris Nelsons σε ηχογράφηση του 2016.

Τρίο με πιάνο σε μι ελάσσονα, έργο 67 (4ο μέρος) με τον συνθέτη στο πιάνο, τον David Oistrakh στο βιολί και τον Milos Sadlo στο βιολοντσέλο.
Αποσπάσματα από μουσικές για τον κινηματογράφο, τζαζ σουίτες, οπερέτες, μουσική μπαλέτου.

Τον ήχο σήμερα φροντίζει ο Κωνσταντίνος Λούβαρης.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.