26Ιαν2018 «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» με την Κλεοπάτρα Σωφρονίου, από το Βερολίνο, Παραγωγή – παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη, ώρα 21:00

Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου

Παραγωγή – παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη

Μια σειρά συνεντεύξεων , με σημαντικούς Έλληνες που σχετίζονται με τις τέχνες και τα γράμματα, ζουν και δημιουργούν στο εξωτερικό και συνθέτουν το φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας.
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, στις 21.00 Κλεοπάτρα Σωφρονίου, από το Βερολίνο

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ​παράλληλα με τη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και πήρε το Δίπλωμά της από το Αττικό Ωδείο. Έκανε μεταπτυχιακό (Πιάνο) στη Στουτγάρδη και μεταπτυχιακό στην Καρλσρούη (Δημοσιογραφία και Ραδιόφωνο).
Εργάστηκε για πέντε χρόνια στον διαδικτυακό τόπο Amazon (τμήμα κλασικής μουσικής).
Σήμερα ζει στο Βερολίνο και είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια του τομέα Μάρκετινγκ της δισκογραφικής εταιρίας Deutsche Grammophon.

Μίλησε στο Τρίτο Πρόγραμμα και τη Τζουλιέττα Καρόρη για τους δρόμους που της άνοιξε η μουσική, για την προσωπική της πορεία, για τη δισκογραφία, τις αίθουσες συναυλιών, το κοινό της κλασσικής μουσικής, το cross over,τα βινύλια, τους συλλέκτες, τις σύγχρονες τάσεις και την αναζήτηση της ουσίας της μουσικής.

Θα την ακούσετε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, στις 9 το βράδυ, από τις συχνότητες του Τρίτου και το διαδίκτυο.

Ο τίτλος της εκπομπής, προέρχεται από βιβλίο του Θοδωρή Καλλιφατίδη (Σουηδία), παραχώρηση του συγγραφέα στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Το σήμα της εκπομπής, είναι το Meeting with a friend του Λετονού Georgs Pelēcis, ευγενική παραχώρηση του συνθέτη στην εκπομπή του Τρίτου.

26Ιαν2018 «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» με την Κλεοπάτρα Σωφρονίου, από το Βερολίνο, Παραγωγή – παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη, ώρα 21:00