26Μαΐ2016 – Άλλος πλανήτης, άλλη αλεπού, άλλο τριαντάφυλλο

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιώργος Γιανναράκος

ΣΤΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!
Όλες οι ενδείξεις και οι περιγραφές των αρχαίων πηγών οδηγούν τον Κώστα Σισμανίδη, αρχαιολόγο, διευθυντή της ανασκαφής στα Αρχαία Στάγειρα, στο συμπέρασμα, ότι ο τάφος που είχε βρεθεί πριν από 29 χρόνια είναι όντως ο τάφος του Αριστοτέλη. Σήμερα κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο μπλαίσιο του συνεδρίου «Αριστοτέλης – 2400 χρόνια» στη Θεσσαλονίκη. Για το θέμα αυτό μιλάει σήμερα στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος.

Το 2016 ανακηρύχθηκε από την UNESCO έτος Αριστοτέλη με αφορμή τα 2400 χρόνια που συμπληρώνονται από τη γέννηση του μεγάλου Έλληκα φιλοσόφου. «Αριστοτέλης – 2400 χρόνια» είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνεται αυτές τις μέρες από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ στο οποίο είναι αφιερωμένη η εκπομπή.

Τηλεφωνικά καλεσμένοι είναι οι:                                                                                                           – Κώστας Σισμανίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής της ανασκαφής στα Αρχαία Στάγειρα.
– Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής Γενετικής στο ΑΠΘ, που στο συνέδριο μιλάει με θέμα «Ο Αριστοτέλης μέσα από τα μάτια ενός βιολόγου».
– Δήμητρα Μπαλλά, διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ, που στο συνέδριο μιλάει με θέμα «Αριστοτέλης και Δαρβίνος: Scala naturae και Δένδρο της ζωής».

Επίσης τηλεφωνικά καλεσμένη στην εκπομπή είναι η Γιάννα Γραμματοπούλου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αιθουσών Τέχνης, με αφορμή την ART Αθήνα στο TaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου) από 27-29 Μαΐου.

Aristotle