27Ιαν2021 «Πινέλα Για Χρώματα & Ορχήστρα» Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης (audio)

ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
Τετάρτη 27.1.21, ώρα 24.00-01.00
παραγωγή-παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης

Yufeng Chung- Μία δεξιοτέχνης από την Taiwan που πατά σε ‘δικούς μας’ μουσικούς δρόμους.

Τα πουλιά και η μουσική πετούν πάνω απο θάλασσες και σύνορα. Ταξιδεύουν και επικοινωνούν πάντα αδιάκοπα. Οι διαφοροποιήσεις των οργάνων αφομοιώνονται και γίνονται μέρος της παράδοσης του κάθε τόπου, αλλά και πέρα από τα σύνορα του κάθε τόπου, όπως επίσης και οι παραδοσιακές συνθέσεις που εμπλουτίζονται ακατάπαυστα.

Η Yufeng Chung δεξιοτέχνης στην Pipa, στο παραδοσιακό όργανο της Κίνας και της Taiwan, στους δύο τελευταίους της δίσκους «πατάει» πάνω στους μουσικούς δρόμους τον τόνο και την χροιά του τζουρά και του μπουζουκιού. Ο Δρόμος του Μεταξιού ήταν πιο «ευθύς» απ’ ότι θα μπορούσε να φανταστεί και ο ίδιος ο Μάρκο Πόλο και είναι φτιαγμένος από χορδές.

Ανάμεσα στον πληθυσμό των 2 δισεκατομυρίων κατοίκων της Κίνας, ακόμα και ένα μουσικό αρπισμα στις χορδές του παραδοσιακού οργάνου από ένα και μόνο μουσικό, εκτός από τα μαγικά δάχτυλα της Yufeng, μπορεί κάποτε να αποτελέσει την απαρχή μιας μικρής παράδοσης διαφορετικού κουρδίσματος, τόνου, χροιάς και παιξίματος, σε ένα όργανο που θεωρούμε μόνο δικό μας.

Μια σταγόνα στην «ευθεία», μόνη της, μοιάζει ακίνητη αμελητέα. Δύο σταγόνες στην «κατηφόρα» μπορεί μουσικά να μεταφράζονται με την δημιουργία μιάς νέας παράδοσης.

Ο Γιώργος Μαρκάκης μας προσκαλεί σε ένα νέο ταξίδι μέσα στο χρόνο και τον χώρο, με την βοήθεια της μουσικής.

Συντονιστείτε