27Νοε2020 «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου» σε απευθείας μετάδοση Παραγωγή-παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση. Στο β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές) ακούγονται:
Πρόλογος και Χωριάτικη Γιορτή από τη μουσική μπαλέτου Το Νεραϊδοφιλί του Ίγκορ Στραβίνσκι που πρωτοπαρουσιάστηκε σαν σήμερα το 1928 στο Παρίσι. Ηχογράφηση του 1965 με τον συνθέτη στο πόντιουμ της Columbia Symphony Orchestra.
Σαν σήμερα το 1821 εκδόθηκε το lied Ο Θάνατος και η Κόρη του F. Schubert. Παραλλαγές του παρουσίασε ο συνθέτης στο 14ο κουαρτέτο εγχόρδων του (D 810) στο δεύτερο μέρος Andante con moto. Ηχογράφηση του 1985 με κουαρτέτο εγχόρδων Academica.
Γενέθλια σήμερα για τη ρωσιδα σολίστ βιολιού Victoria Mullova. Ηχογράφηση του Κοντσέρτου για βιολί και ορχήστρα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι με Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης που διευθύνει ο Seiji Ozawa.
Το γνωστό (κυρίως για την αρχική του φανφάρα) συμφωνικό ποίημα Τάδε Έφη Ζαρατούστρα του Richard Strauss με έμπνευση από το ομώνυμο έργο του Νίτσε, έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 1896 στη Φρανκφούρτη. Ηχογράφηση με Karl Boehm να διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου.
Συμπληρώνονται σήμερα 65 χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη Arthur Honegger. Ηχογράφηση του Pacific 231 (mouvement symphonique αρ. 1) με Ορχήστρα Tonhalle της Ζυρίχης που διευθύνει ο David Zinman.
Τον ήχο σήμερα φροντίζει ο Σπύρος Ηλιάδης.
Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.