28Αυγ2020 H πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms  Ζωντανά στο Τρίτο Πρόγραμμα – Ξεναγοί στην ξεχωριστή αυτή μετάδοση, η Αλεξάνδρα Γιαλίνη και ο Γιάννης Φίλιας.

H πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms
Ζωντανά στο Τρίτο Πρόγραμμα
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 ώρα 21:30

125 χρόνια γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Proms και τα γιορτάζει με το κοινό που το παρακολουθεί πιστά, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας.
Το Τρίτο Πρόγραμμα θα είναι εκεί μεταδίδοντας απευθείας, την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 21.30, την έναρξη των ζωντανών συναυλιών των Proms, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, με ένα μουσικό πρόγραμμα που ισορροπεί και αυτό, ανάμεσα στον κλασικό ορχηστρικό ήχο (“Ηρωική” 3η Συμφωνία Beethoven, “Quiet City” Copland), την κινηματογραφική αίσθηση της χορωδιακής περιγραφής (Eric Whitacre), αλλά και την ανάθεση νέων έργων σε νέους συνθέτες (όπως η ταλαντούχα Hannah Kendall), για την παγκόσμια πρώτη παρουσίασή τους.
Την Ορχήστρα του BBC, διευθύνει ο Φινλανδός αρχιμουσικός Sakari Oramo, ενώ από το studio του Τρίτου Προγράμματος, ξεναγοί στην ξεχωριστή αυτή ζωντανή μετάδοση, η Αλεξάνδρα Γιαλίνη και ο Γιάννης Φίλιας.
Το Τρίτο θα είναι εκεί και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου μεταδίδοντας απευθείας και την τελευταία νύχτα των Promς.
Και φέτος, βρεθείτε στις σημαντικότερες στιγμές του καλοκαιριού, ακούγοντας Τρίτο.

28Αυγ2020 H πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms Ζωντανά στο Τρίτο Πρόγραμμα – Ξεναγοί στην ξεχωριστή αυτή μετάδοση, η Αλεξάνδρα Γιαλίνη και ο Γιάννης Φίλιας.