29Μαΐ2020 «Μια νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου» –   Henry Miller μέσα από το βιβλίο του «Πρώτες Εντυπώσεις από την Ελλάδα» Παραγωγή Παρουσίαση Τζουλιέττα Καρόρη (Audio)

Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου
Από το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9
Henry Miller μέσα από το βιβλίο του
«Πρώτες Εντυπώσεις από την Ελλάδα»

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στις 9 το βράδυ. Μια εκπομπή διαφορετική, χωρίς καλεσμένο στο στούντιο, ακολουθώντας τα ίχνη του Henry Miller μέσα από το βιβλίο του «Πρώτες Εντυπώσεις από την Ελλάδα» που αναφέρεται στα τέλη της δεκαετίας του ’30 και τις σχέσεις του με προσωπικότητες της εποχής όπως ο Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας.

Μια σειρά συνεντεύξεων, με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους της Διασποράς, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και που συνθέτουν το φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας.
Αλλά και με ξένους που γνώρισαν, ταξίδεψαν, αγάπησαν την Ελλάδα και την έκαναν Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό τους.
Ο τίτλος της εκπομπής είναι από το ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη που ζει και εργάζεται στη Σουηδία και μας τον παραχώρησε γενναιόδωρα.
Το μουσικό σήμα είναι το Meeting with a friend, ευγενική παραχώρηση του συνθέτη από τη Λετονία Georgs Pelēcis.

Η εκπομπή μεταδίδεται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα στις 9 το βράδυ από τις συχνότητες του Τρίτου για την Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Διαδίκτυο.
Παραγωγή Παρουσίαση Julietta Karori
webradio.ert.gr/trito Ακούτε Τρίτο!