29Μαρ2021 Όλα τα Πρωινά του Τρίτου «Ημέρα πιάνου με 28 ελληνίδες και ελληνες ερμηνευτές» Παραγωγή-παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος (Audio)

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση.
Ημέρα Πιάνου η 88η της χρονιάς. Τα 88 πλήκτρα σε 56 χέρια σύγχρονών μας ελληνίδων και ελλήνων σολίστ στο β’ μέρος Όλων των Πρωινών του Τρίτου (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος). Ακούγονται:
Ο Κώστας Λούκος Kostas Loukos στην εισαγωγική Άρια από τις Παραλλαγές Goldberg του J.S.Bach (Ankh 2001).
Η Μαρία Ευστρατιαδη Maria Efstratiadis ερμηνεύει Σονάτα σε ρε μείζονα του C.Ph.E.Bach.
H Μαρία Αλούπη Maria Aloupi στην 3η από τις Γυμνοπαιδειές του Eric Satie.
O Σπύρος Τσελέντης ερμηνεύει «Χορό» και «Σεληνόφως» από τα 24 Πρελούδια για πιάνο του Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, 1999). Ο Στέφανος Νάσος Stefanos Nasos ερμηνεύει τη Σονατίνα του Μάριου Βάρβογλη από ηχογράφηση ρεσιτάλ στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 24 Ιανουαρίου του 2003.
Η Μαρία Παπαπετροπούλου Maria Papapetropoulou στη Μαζούρκα από τη συλλογή «Μουσικό Κουτί» του Χρήστου Μεντή (Subways Music
2008). O Γιώργος Καραγιάννης Giorgos Karagiannis ερμηνεύει «Chiarina»-«Chopin» και «Estrella» από το «Καρναβάλι», έργο 9 του R. Schumann (Piano Plus Festival 2017).
O Βασίλης Βαρβαρέσος Vassilis Varvaresos στο Intermezzo από το «Καρναβάλι της Βιέννης», έργο 26 του R. Schumann (Apartemusic 2018).
O Νίκος Ζαφρανάς Nikos Zafranas ερμηνεύει το Scherzo (1998) από το CD Ανάποδο Πεντάλ – Contra pedal
με συνθέσεις του Ιωσήφ Βαλέτ (Irida Classical, 2013).
O Κωνσταντίνος Παπαδάκης Κωνσταντίνος Παπαδακης στο Scherzo (S.153) του F. Liszt από το CD «The Short Liszt» που κυκλοφόρησε το 2012.
Ο Δημήτρης Δασκαλάκης Dimitris Daskalakis στο Mephisto Waltz αρ.1 του F. Liszt σε ηχογράφηση του 2018 στο Λονδίνο.
Ο Μάριος Παντελιάδης Marios Panteliadis σε ένα Petit rien απο τα «Αμαρτήματα των Γηρατειών» του G. Rossini (Da Vinci Classics 2019).
Ο Δημήτρης Κούκος ερμηνεύει Περικλή Κούκο («Το Παιχνίδι» από τη Σουίτα για πιάνο πάνω στη μουσική της όπερας «Όνειρο Καλοκαιριάτικης Νύχτας», 1996) σε ηχογράφηση που επιμελήθηκε ο Τάσος Μπακασιέτας για το Τρίτο Πρόγραμμα.
Η Έφη Αγραφιώτη Effie Agrafioti στην Ελεγεία (3ο από τα Συμφωνικά Πρελούδια, έργο 8) της Ρένας Κυριακού (Irida Classical
2020). Η Δανάη Καρά στα 13/8 (Δεκατρία Όγδοα) και «Χασάπικος της Σελήνης» από τη «Ρυθμολογία», έργο 26 (1971) του Μάνου Χατζιδάκι.
Η Ερατώ Αλακιοζίδου Erato Alakiozidou στα «13/8 (Δεκατρία Όγδοα) με αγάπη», έργο 43 του 1984 του Γιώργου Κουρουπού (Odradek 2017).
Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου Alexandra Papastefanou στην «Πρώτη Εντύπωση» από τις 3 Σπουδές (2000) του Βαγγέλη Κατσούλη Vangelis Katsoulis (Subways Music
2005). Η Ντόρα Μπακοπούλου Dora Bakopoulos ερμηνεύει σε ανέκδοτη ηχογράφηση του 2016 τη Μαζούρκα σε ντο ελάσσονα, έργο 30 αρ.1 του F. Chopin.
O Παναγιώτης Δημόπουλος Panayiotis Demopoulos ερμηνεύει τον «Αποχαιρετισμό στον Χειμώνα» από το έργο του «Farewells for piano» του 2004 σε ηχογράφηση για την Dunelm records. Η Ελισάβετ Κουναλάκη ερμηνεύει την Étude Compositionelle αρ.5 του Γιώργου Σισιλιάνου.
Η Λορέντα Ράμου Lorenda Ramou ερμηνεύει το 3ο μέρος Allegro της 1ης Σονατίνας για πιάνο (1961) από το CD με τα πιανιστικά άπαντα του Δημήτρη Δραγατάκη που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της σειράς Greek Classics της NAXOS το 2008.
Ο Θοδωρής Τζοβανάκης στη Φούγκα, το 3ο μέρος του έργου «Passacaglia, Intermezzo e Fuga» που έγραψε το 1924 ο Δημήτρης Μητρόπουλος σε ηχογράφηση που έγινε στο Παρίσι για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου το 2011.
Ο Νικόλαος Σαμαλτάνος Nikolaos Samaltanos ερμηνεύει τη θρυλική Passacaglia, το 15ο από τα «32 Κομμάτια για πιάνο» (1940) του Νίκου Σκαλκώτα στη δισκογράφηση του 2001 για την BIS.
O Κωνσταντίνος Δεστούνης Konstantinos Destounis ερμηνεύει το έργο Jettatura του ελληνικής καταγωγής νεοζηλανδού συνθέτη John Psathas.
O Κωνσταντίνος Βαλλιανάτος στο «Suggestion Diabolique» από τα «4 Κομμάτια», έργο 4 του Sergei Prokofiev σε ηχογράφηση από τον τελικό γύρο του 1ου Διαγωνισμού Πιάνου «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» στις 19 Μαρτίου του 2006 (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»).
Η Λόλα Τότσιου Lola Totsiou ερμηνεύει το έργο «Η άλλη μέρα»/The other day που έγραψε και της αφιέρωσε ο Κυριάκος Σφέτσας Kyriakos Sfetsas το 2020, ειδικά για την πολύ πρόσφατη ηχογράφησή της με γενικό τίτλο «Meditation alternative I+II”.
O Σπύρος Μοσχόπουλος Spiros Moschopoulos ερμηνεύει «Gallop» από το επίσης πολύ πρόσφατο ομώνυμο άλμπουμ με δικές του συνθέσεις.
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος Vassilis Tsabropoulos στη «Μυστική Ευχή/Secret Wish», σύνθεσή του από το CD «You» σε παραγωγή του Βαγγέλη Κατσούλη Vangelis Katsoulis
(Utopia Music 2013).