29Σεπ2020 «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου» με αφιέρωμα στη μουσική του Gustav Holst και του Κυριάκου Σφέτσα. Παραγωγή – παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος (Audio)

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση. Στο β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές) ακούγονται έργα του συνθέτη και διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος (1982 – 1994) Κυριάκου Σφέτσα που έχει σήμερα τα γενέθλιά του («Λουλούδι της Φαντασίας» με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων – διευθύνει ο Θανάσης Τσιπινάκης, «Fiction Moments» για τρομπέτα και πιάνο με τον Σωκράτη Άνθη και τη Βίκυ Στυλιανού και «Πρωινές Προσδοκίες» με την Greek Fusion Orchestra που ο Κυριάκος Σφέτσας είχε σχηματίσει τέλος της δεκαετίας του 1970 και που οι χαρακτηριστικές και ιδιαίτερου ύφους ηχογραφήσεις της κυκλοφόρησαν τελευταία από την Teranga Beat.

Στην εκπομπή επίσης το έργο Πλανήτες του Gustav Holst που πρωτοπαρουσιάστηκε σαν σήμερα το 1918 στο Λονδίνο (ηχογράφηση με Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης και William Steinberg), δισκογραφικές δουλειές του αυστραλού μαέστρου Richard Bonynge που έχει επίσης σήμερα γενέθλια (αποσπάσματα από όπερες με τη σπουδαία σοπράνο και σύζυγό του Joan Sutherland και την εξαιρετική μετζοσοπράνο Marilyn Horne), ένα από τα 11 μελοποιημένα ποιήματα που αποτελούν την 14η Συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς (το έργο έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 1969 στο Λένινγκραντ) και Standard mail από το έργο Overnight Mail του αμερικανού συνθέτη Michael Torke που επίσης πρωτοπαρουσιάστηκε σαν σήμερα το 1997.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.