30Ιαν2020 Τα Μήλα των Εσπερίδων «Και εκ γυναικός τα κρείττω» Tρεις γυναίκες συνθέτουν μουσική, στην Ιταλία του Μπαρόκ Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη

Τα Μήλα των Εσπερίδων παρουσιάζουν τον κύκλο « Και εκ γυναικός τα κρείττω» με έργα γυναικών που γράφουν ή ερμηνεύουν μουσική και συνθέσεις εμπνευσμένες από τις γυναίκες.
Σάββατο 30.1.2021 στις 11. 00 το πρωί.
Tρεις γυναίκες συνθέτουν μουσική, στην Ιταλία του Μπαρόκ:
Maddalena Casulana (περίπου 1544 – 1590) συνθέτις, τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια του λαούτου υπήρξε η πρώτη γυναίκα της οποίας τυπώθηκε ολόκληρη μουσική συλλογή έργων.
Barbara Strozzi ( 1619 – 1677) υπήρξε πολυγραφότερη από πολλούς σύγχρονους ομότεχνούς της, εξέδωσε 8 βιβλία με συνθέσεις της, έγραφε ποίηση, έπαιζε πολλά μουσικά όργανα, τραγουδούσε και μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της. Πολλοί την κακοχαρακτήρισαν ως γυναίκα ελευθέρων ηθών, αλλά έτσι κι’ αλλιώς στην εποχή της το να τραγουδάει μια γυναίκα δημοσίως συνιστούσε από μόνο του ασυγχώρητο παράπτωμα.
Anna Bon di Venezia (1738 –μετά το 1769) Θυγατέρα καλλιτεχνών, σύζυγος τραγουδιστή, πολυταξιδεμένη και δημιουργική, συνέθεσε κυρίως ενόργανη μουσική αλλά και μια όπερα δυστυχώς χαμένη πια.
Παραγωγή-παρουσίαση Julietta Karori

Από το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9
και τις κατά τόπους συχνότητες. Και στο Διαδίκτυο.
Καλό Σαββατοκύριακο