Η Άννα Νετρέμπκο και ο Γιουσίφ Εϊβάζοφ στο Τρίτο Πρόγραμμα – Αποκλειστική συνέντευξη με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της όπερας την Πέμπτη 1 Ιουλίου στις 14.00 στην εκπομπή «Όλος ο κόσμος μια Λυρική Σκηνή» με τον Νίκο Ξανθούλη ( Audio )

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ…ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 01-07-21
Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Ξανθούλης

Η Άννα Νετρέμπκο και ο Γιουσίφ Εϊβάζοφ στο Τρίτο Πρόγραμμα
Αποκλειστική συνέντευξη με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της όπερας την Πέμπτη 1 Ιουλίου στις 14.00 στην εκπομπή «Όλος ο κόσμος μια Λυρική Σκηνή» με τον Νίκο Ξανθούλη.

Λίγο πριν τραγουδήσουν για το αθηναϊκό κοινό, στο All Star Γκαλά Βέρντι, που οργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 10 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Νετρέμπκο και ο Γιουσίφ Εϊβάζοφ μιλούν αποκλειστικά στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Η κορυφαία σοπράνο της εποχής μας και ο διακεκριμένος τενόρος μιλούν για την εντυπωσιακή καριέρα τους, τις επιλογές τους, τις συνέπειες της πανδημίας στον κόσμο του πολιτισμού παγκοσμίως, τη Μαρία Κάλλας, τον Τζουζέπε Βέρντι, αλλά και για το star system της λυρικής τέχνης, τις κριτικές και την επίδραση των social media.

Στη συνέντευξη, που θα μεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα και την εκπομπή του Νίκου Ξανθούλη, την Πέμπτη 1 Ιουλίου στις 14.00, το «χρυσό ζευγάρι» της όπερας δίνει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο Καλλιμάρμαρο, ενώ αναφέρεται και στους διακεκριμένους συμπρωταγωνιστές που θα βρεθούν μαζί του επί σκηνής, την κορυφαία μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελιβσίλι και τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά.

Με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 150 ετών από την πρεμιέρα της Αΐντας στο Κάιρο, οι τέσσερις διάσημοι λυρικοί τραγουδιστές, που έχουν διακριθεί στα λυρικά αριστουργήματα του Βέρντι, θα ερμηνεύσουν περίφημες άριες και ντουέτα από την Αΐντα, τον Τροβατόρε, τη Δύναμη του πεπρωμένου, τον Οθέλλο, τον Ριγολέττο κ.ά. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν. Το Γκαλά υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).