07Οκτ2017 Η Όπερα στο Τρίτο Francesco Cavalli : «Υπερμνήστρα» (Hipermestra), ώρα 20:00

Η Όπερα στο Τρίτο
Francesco Cavalli : «Υπερμνήστρα» (Hipermestra)
Σάββατο 07-10-2017 ώρα 20:00
Την όπερα του Francesco Cavalli «Υπερμνήστρα», μεταδίδει η εκπομπή «Η όπερα στο Τρίτο», το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στη σύγχρονη παραγωγή του Graham Vick που παρουσιάστηκε στις 18 Ιουνίου του 2017 στην όπερα Glyndebourne στο Sussex.
Πρόκειται για μια όπερα με πρόλογο και τρεις πράξεις του Francesco Cavalli η οποιίαβασίζεται στον Μύθο των Δαναΐδων, ενώ το λιμπρέτο ανήκει στο Giovanni Andrea Moniglia.

H υπόθεση αφορά μια από τις Δαναΐδες, τη μόνη από τις 50 αδελφές που δεν υπάκουσε στην εντολή του πατέρα τους Δαναού και δεν σκότωσε τον σύζυγό της, Λυγκέα, την πρώτη νύχτα του γάμου της.
Η «Υπερμνήστρα» ολοκληρώθηκε το 1654 αλλά παρουσιάστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, (στις 12 Ιουνίου του 1658) με έναν πρόλογο να προστίθεται στις τρεις πράξεις που την αποτελούσαν. Ήταν παραγγελία του Καρδιναλίου Τζιανκάρλο των Μεδίκων για την γέννηση του πρώτου παιδιού του Φιλίππου του 4ου της Ισπανίας και της Μαρίας Άννας της Αυστρίας, του Felipe Próspero.
Από τότε, το έργο δεν είχε την τύχη να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Η σύγχρονη παραγωγή της όπερας μεταφέρει την δράση από την Μπαρόκ εποχή του 17ου αιώνα στην ταραγμένη Μέση Ανατολή του σήμερα.
H σοπράνο Emöke Baráth ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον Λιγκέα ενσαρκώνει ο κόντρατενόρος Raffaele Pe και τον Βασιλιά Δαναό, ο βαρύτονος Renato Dolcini, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους εμφανίζονται οι: Benjamin Hulett (Arbante), Ana Quntans (Elisa), Mark Wilde (Berenice), Anthony Gregory (Vafrino), David Webb (Arsace), Alessandro Fisher (Alindo) και Rodrigo Ferreira (Delmiro).
Την Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού διευθύνει ο William Christie.
Παρουσίαση : Αλεξάνδρα Γιαλίνη

07Οκτ2017 Η Όπερα στο Τρίτο Francesco Cavalli : «Υπερμνήστρα» (Hipermestra), ώρα 20:00

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |