ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Τρίτο Πρόγραμμα «ανοίγει» το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Παρασκευή 19 Μαρτίου, στις 20:10 με την εκπομπή «Το Μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Καναβούρης. Στις 21/3 δεν γιορτάζει μόνο η ποίηση. Είναι ταυτόχρονα και η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και η εκπομπή τιμά τη συγκεκριμένη ημέρα με ένα μικρό ανθολόγιο υπέροχων ποιημάτων εναντίον του ρατσισμού.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα ακούσουμε να διαβάζουν ποιήματά τους αείμνηστοι Έλληνες ποιητές, ανάμεσά τους ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ο Μίλτος Σαχτούρης, ο Τάσος Λειβαδίτης, η Κική Δημουλά. Τον δικό τους ποιητικό τόνο θα δώσουν οι ακόλουθες εκπομπές:

Στις 09:00, η Άννα Σακαλή/ Anna Sakali
, στην εκπομπή «Μουσικές αφηγήσεις», παρουσιάζει την ποίηση μέσα από τα τραγούδια της Ελληνικής Επανάστασης. Οι μάχες και τα ηρωικά κατορθώματα των πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821 έδωσαν έμπνευση στη λαϊκή μούσα, που δημιούργησε εκατοντάδες τραγούδια

Στις 14:00, ο Δαυίδ Ναχμίας/David Nachmias
στην εκπομπή «Το μουσικό ρολόι του 20ού αιώνα» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ποίηση, τους ποιητές και τις εποχές τους, με απαγγελίες λιγότερων γνωστών ποιημάτων από τον Μάνο Κατράκη, τον Γιάννη Βαρβέρη, την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, τον Σον Κόνερι κ.ά., ανάμεσα σε τραγούδια μελοποιημένης ποίησης του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 η 95,6 και κατά τόπους συχνότητες

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ