Μεγάλα ευρωπαϊκά μουσικά Φεστιβάλ  στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU  Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms  Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 ώρα 22:15

Μεγάλα ευρωπαϊκά μουσικά Φεστιβάλ

στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU

Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 ώρα 22:15

 

Το Τρίτο Πρόγραμμα  στο πλαίσιο της συνεργασίας με την  EBU, προσφέρει στους ακροατές ξεχωριστές μουσικές στιγμές από τα κορυφαία  μουσικά  φεστιβάλ όλης της Ευρώπης. 

Το περίφημο Φεστιβάλ Proms, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Βρετανίας, μετρά 123 χρόνια παρουσίας και ανοίγει στις 13 Ιουλίου, μια σεζόν που περιέχει πρεμιέρες έργων νέων συνθετών, διάσημες ορχήστρες, σημαντικούς μαέστρους, καλλιτέχνες και σύνολα από όλο τον κόσμο.

Μια Βρετανική υπόθεση είναι φέτος η Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms, με την Εθνική Χορωδία Νέων της Μ. Βρετανίας, τη  Χορωδία Νέων του BBC Proms, και τη Συμφωνική Ορχήστρα του BBC υπό τη διεύθυνση του Sakari Oramo, να ερμηνεύουν έργα επηρεασμένα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δύο σημαντικών μορφών της Βρετανίας, του  Ralph Vaughan Williams και του Gustav Holst, καθώς  την παγκόσμια πρεμιέρα μιας νέας συνεργασίας της συνθέτιδας Anna Meredith με την 59 Productions.

H βραδιά στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, ανοίγει με το χορωδιακό αριστούργημα «Toward the Unknown Region» που έγραψε το 1918 ο Ralph Vaughan Williams.

Ακολουθεί η σουίτα «Οι πλανήτες» του Gustav Holst, ένα από τα πιο δημοφιλή συμφωνικά έργα του 20ού αιώνα, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο, το 1918 και αποτελείται από επτά μέρη, δηλαδή όσοι ήταν οι μέχρι τότε γνωστοί πλανήτες, εκτός της Γης.

Η Πρώτη Νύχτα των Proms θα τελειώσει με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου Five Telegrams που αντλεί έμπνευση από τα μηνύματα επικοινωνίας νεαρών στρατιωτών το 1918 και συνέθεσε η Anna Meredith σε συνεργασία με την 59 Productions που δημιουργεί ένα μοναδικό θέαμα χρησιμοποιώντας ψηφιακές προβολές.

Και φέτος, βρεθείτε στις σημαντικότερες στιγμές του καλοκαιριού, ακούγοντας Τρίτο. 

Παρουσίαση : Γιώργος Φλωράκης – Αλεξάνδρα Γιαλίνη

 

 

Μεγάλα ευρωπαϊκά μουσικά Φεστιβάλ στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 ώρα 22:15