«Μιλώντας με μορφές του αιώνα» ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΗ -Μετάδοση:  κάθε Σάββατο στις 19:30

«Μιλώντας με μορφές του αιώνα»

ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΗ

Μετάδοση:  κάθε Σάββατο στις 19:30

 

Το Τρίτο Πρόγραμμα, πιστό στην προσπάθειά του για τη συστηματική ανάδειξη του αρχειακού υλικού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μέρους της νεώτερης πολιτιστικής εγχώριας κληρονομιάς, δίνει την ευκαιρία στους ακροατές του να έρθουν σε επαφή με μια σειρά ηχογραφήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα στούντιο του Ραδιομεγάρου και μεταδόθηκαν για πρώτη και μοναδική φορά από το Α’ Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ από τον Οκτώβριο του 1988 έως τον Μάρτιο του 1989.

Η σειρά «Μιλώντας με μορφές του (20ου) αιώνα» παρουσιάζει τα αποκλειστικά δημοσιογραφικά κείμενα–συνεντεύξεις του διακεκριμένου Έλληνα δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα, λογοτέχνη και ποιητή Αλέκου Λιδωρίκη, όπως δραματοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν ραδιοφωνικά σε σκηνοθεσία Αλέξη Μίγκα, μουσική επιμέλεια Πλάτωνα Ανδριτσάκη και επιμέλεια παραγωγής Δημήτρη Φραγκουδάκη.

Διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής, των Τεχνών και των Γραμμάτων, πρόσωπα που λατρεύτηκαν στο παρελθόν και άλλα που καθόρισαν με την συμβολή τους την πορεία του κόσμου -με θετικό ή αρνητικό πρόσημο- μιλούν στον Αλέκο Λιδωρίκη για την πολιτική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον έρωτα, τον πόλεμο, τις επιστήμες, τις Τέχνες.

Στις 21 συνεντεύξεις που αποτελούν τη σειρά «Μιλώντας με μορφές του αιώνα», καταθέτουν τις μαρτυρίες, ιδέες και σκέψεις τους οι: Μπενίτο Μουσολίνι, Φρανκλίνος Ρούσβελτ, Ζαν Κοκτώ, Μάρλεν Ντήτριχ, Μαίρυλιν Μονρόε, Κυβέλη, Πιραντέλλο, Κλαρκ Γκέημπλ, Κωστής Παλαμάς, Δημήτρης Ροντήρης, Γουλιέλμος Μαρκόνι, Σπύρος Μερκούρης, Ζαν Ανούιγ, Περικλής Βυζάντιος, Κατίνα Παξινού, Λιγνός (Σταν Λόρελ), Ανατόλ Λουνατσάρσκι, Σάμιουελ Γκόλντουϊν, Έλβις Πρίσλει, Μακάριος, Μαρίκα Κοτοπούλη.

Στον ρόλο του δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη, ο Ανδρέας Μπάρκουλης,  ο Χρήστος Πάρλας και ο Δάνης Κατρανίδης. Κατ΄ εξαίρεση στην συνέντευξη της Μαίρυλιν Μονρόε ακούγεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Τίτος Βανδής, η Μιράντα Μυράτ, η Αλίκη Βουγιουκλακη,         ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Χρήστος Τσάγκας, η , Κάτια Δανδουλάκη, η Έλενα Ναθαναήλ αλλά και ο Κώστας Αρζόγλου, η Άννα Μακράκη, ο Μάκης Ρευματάς, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Νίκος Γαλανός, ο Βύρων Πάλλης, ο Θάνος Καληώρας, ο Δημήτρης Παπαγιάννης, ο Στράτος Παχής, ο Σταύρος Ξενίδης, ο Πέτρος Φυσσούν, ο Γιάννης Βόγλης, ο Μίμης Χρυσομάλλης, ο Τρύφων Καρτατζάς, δανείζουν τη φωνή τους στα πρόσωπα που «μίλησαν» με τον Αλέκο Λιδωρίκη.

Από το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 (πρώτη η συνέντευξη με τον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι) και κάθε Σάββατο στις 19:30, το Τρίτο Πρόγραμμα ακολουθεί τα χνάρια που άφησε στον παγκόσμιο χάρτη μια αλησμόνητη προσωπικότητα, ο Έλληνας Αλέκος Λιδωρίκης.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

 

«Μιλώντας με μορφές του αιώνα» ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΗ -Μετάδοση: κάθε Σάββατο στις 19:30