Ο Μήνας Μαύρης Ιστορίας στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6

Στη διεθνή δράση «Black History Month» συμμετέχει για πρώτη φορά το Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 και η ΕΡΤ προσφέροντας στους ακροατές μια πολυμεσική ζωντανή δράση του συλλογικού έργου σε εξέλιξη “the AfroGreeks” με την ομάδα Documatism, τον κινηματογραφιστή Μενέλαο Καραμαγγιώλη και το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης “ANASA” διοργανώνοντας μια ειδική ραδιοφωνική εκπομπή του τους Έλληνες Δεύτερης Γενιάς και Αφρικανικής καταγωγής.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 στις 17:00, στο στούντιο D της ΕΡΤ, ο ηθοποιός και μουσικός Μιχάλης Αφολάνιο με την ανθρωπολόγο Γκρέις Νουόκε οργανώνουν μια συναρπαστική ραδιοφωνική αφήγηση που εγκαινιάζει τον ετήσιο εορτασμό της μαύρης ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από άγνωστες και ενθαρρυντικές ιστορίες ηρώων Αφρικανικής καταγωγής. Τη μουσική επιμέλεια της εκπομπής έχει ο Mc Yinka.

Ομάδα Αφροελλήνων, ηρώων του έργου “the AfroGreeks”, θα κάνουν ερωτήσεις από το studio μαζί με τους διαδικτυακούς ακροατές εξασφαλίζοντας τη δημιουργική εμπλοκή των ακροατών που θα συμμετέχουν ενεργά κι -ίσως ανατρεπτικά- στη δημιουργία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Παρακολουθήστε την ηχογράφηση της δράσης από την κεντρική σελίδα της ΕΡΤ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Τρίτου Προγράμματος στείλτε τις δικές σας ερωτήσεις.

Το συλλογικό έργο σε εξέλιξη «the AfroGreeks» ετοιμάζεται από τους ίδιους τους ήρωές του, την ομάδα Døcumatism και τον κινηματογραφιστή Μενέλαο Καραμαγγιώλη από το 2015 και και έχει πρωταγωνιστές 200 Αφρο-Έλληνες (ως τώρα) που πρωταγωνιστούν σε μια εγκατάσταση βίντεο, ζωντανές εκδηλώσεις & ένα αρχείο – εργαστήριο της Αφρικανικής Διασποράς στην Ελλάδα.

Τo Black History Month είναι μια διεθνής δράση με μεγάλη απήχηση και σημαντικό κοινωνικό όφελος που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες για να τιμηθεί η μαύρη ιστορία, και τα επιτεύγματα ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής.

______________

Info

Τρίτη 31 Μαΐου, στις 17.00

Μήνας Μαύρης Ιστορίας στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6

Διαδικτυακή μετάδοση: 

EΡΤ.grhttps://www.ert.gr/radiofono/diadiktyaki-metadosi-gia-to-mina-mayris-istorias-black-history-month-sto-trito-programma-31-05-2022-17-00/

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Ο Μήνας Μαύρης Ιστορίας στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6