Όττω τις Έραται Μια ελεύθερη περιήγηση στον χώρο και στον χρόνο της μουσικής. 9.1.2022 Συνθέσεις του Θανάση Δρίτσα από τον κύκλο «Αναζήτηση του τέλειου γαλάζιου» και μικρή παρουσίαση του βιβλίου του «Πανδημιολόγιον, Homo Novus Epidemicus» με υπότιτλο «Σχέδια και κείμενα του Μέτα -Ανθρώπου». Ludwig van Beethoven Bagatelles έργο 126, με σολίστ τον Μάριο Παντελιάδη. Jacques Loussier Tableaux venitiens Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη

Όττω τις Έραται
Μια ελεύθερη περιήγηση στον χώρο και στον χρόνο της μουσικής.
Κυριακή 9.1.2022 στις 11.00 πμ.
Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, αναπληρωτής διευθυντής, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτης και συγγραφέας. Ακούμε συνθέσεις του από τον κύκλο «Αναζήτηση του τέλειου γαλάζιου» και ξεφυλλίζουμε το βιβλίο του «Πανδημιολόγιον, Homo Novus Epidemicus» με υπότιτλο «Σχέδια και κείμενα του Μέτα -Ανθρώπου» που σχολιάζουν την πανδημία και τον τρόπο που την βιώνουμε και κυκλοφόρησε το 2021, από τις εκδόσεις Παπαζήση.
Ludwig van Beethoven Bagatelles έργο 126, με σολίστ τον Μάριο Παντελιάδη Marios Panteliadis από ηχογράφηση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα για πιάνο του Beethoven και κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Jacques Loussier, ο Γάλλος πιανίστας και συνθέτης γνωστός από τις τζαζ μεταγραφές έργων του Μπαχ, όπως οι Παραλλαγές Goldberg, από τις πολυάριθμες συναυλίες που έδινε το περίφημο Jacques Loussier Trio και από τις εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων του. Θα ακούσουμε το Tableaux venitiens από την Ορχήστρα Δωματίου της Πράγας.
Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη