Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο  «Λίβινγκ Ρουμ» του Γράχαμ Γκρην  (“Living Room”-Graham Green)  Κυριακή, 10 Ιουνίου στις 22.00

 Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο

«Λίβινγκ Ρουμ» του Γράχαμ Γκρην

(“Living Room”-Graham Green)

Κυριακή, 10 Ιουνίου στις 22.00

«Ο 45χρονος καθηγητής ψυχολογίας Μάικλ Ντένις συνοδεύει την 20χρονη Σύλβια στο σπίτι των ηλικιωμένων θείων της. Η Σύλβια είναι από χρόνια ορφανή από πατέρα και μόλις την προηγούμενη κήδεψαν και τη μητέρα της, η οποία όρισε τον Μάικλ-οικογενειακό φίλο – εκτελεστή της διαθήκης της και κηδεμόνα της κόρης της. Η Σύλβια θα μείνει στους θείους της μητέρας της, που είναι τρία ηλικιωμένα αδέλφια, η αυταρχική Έλεν, η Τερέζα και ο πάστορας Τζέιμς, χρόνια ανάπηρος από δυστύχημα. Σ΄αυτό το καταθλιπτικό και παράξενο σπίτι με πολλά δωμάτια, που όμως σχεδόν όλα παραμένουν κλειδωμένα, έρχεται αυτό το νέο κορίτσι, με τα νιάτα της μα και τον έρωτά της για τον Μάικλ- έναν έρωτα που βέβαια δεν κατανοεί και δεν εγκρίνει το αυστηρό καθολικό περιβάλλον των ηλικιωμένων θείων.

Ο Γκρην έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί βαθιά απαισιόδοξος συγγραφέας. Ο ίδιος αρνείται αυτόν τον χαρακτηρισμό και προβάλλει το επιχείρημα ότι κάθε παραποίηση του πραγματικού είναι μια ηθελημένη αποφυγή ευθυνών».

Σημείωμα του σκηνοθέτη Στέλιου Παπαδάκη

Η πρώτη μετάδοση του έργου  πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1988 από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά».

Μετάφραση:  Νίκος Γκάτσος

Μουσική επιμέλεια: Ολυμπία Κυριακάκη -Λουκίσσα

Ρύθμιση ήχου: Τζένη Ιγνατιάδη

Μοντάζ: Παναγιώτης Καλύβας

Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Φραγκουδάκης

Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα -Ποντίκα

Ραδιοσκηνοθεσία: Στέλιος Παπαδάκης

 Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ελευθερία Σπανού-Μαίρη, Νικήτας Τσακίρογλου- Μαίκλ Ντένις, Καριοφυλλιά Καραμπέτη- Σύλβια, Μαρία Αλκαίου- Τερέζα,  Ελένη Χατζηαργύρη -Έλεν, Λυκούργος Καλλέργης –Τζέιμς , Σοφία Μυρμιγκίδου- Μάριον. 

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

 

 

 

 

 

 

 

Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο «Λίβινγκ Ρουμ» του Γράχαμ Γκρην (“Living Room”-Graham Green) Κυριακή, 10 Ιουνίου στις 22.00