Στο στούντιο με τους Beatles! – Ήταν όνειρο, έγινε τραγούδι

To 1968 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ, καθώς οι διαφωνίες με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος ήταν όλο και συχνότερες. Εκείνη ακριβώς την εποχή έγραψε μια από τις πιο τρυφερές μπαλάντες του, το Let it be. Η Μητέρα Μαίρη, που αναφέρεται στους στίχους, απευθύνεται στον ήρωα του τραγουδιού, όταν εκείνος είναι βυθισμένος στα προβλήματά του, και τον καθησυχάζει: «Ας είναι. Όλα θα πάνε καλά».

Όμως, ποια είναι η αινιγματική ηρωίδα του Let it be; Μήπως, η Παρθένος Μαρία; Ο Μακ Κάρτνεϊ έγραψε το τραγούδι μετά από ένα όνειρο που είδε. Στο όνειρο αυτό, η μητέρα του, που είχε πεθάνει από καρκίνο όταν εκείνος ήταν μόλις 14 χρονών, τον παρηγορούσε, λέγοντας ακριβώς αυτό: «Ας είναι. Όλα θα πάνε καλά». Το όνομά της ήταν Μαίρη.

Αν και πρόκειται για για μια από τις ωραιότερες μπαλάντες των Beatles, o Τζον Λένον ποτέ δε συμβιβάστηκε με τη θρησκευτική προέκταση του τραγουδιού. Ίσως γι’ αυτό, επέμενε να ακολουθήσει στον ομώνυμο δίσκο το Maggie Mae, ένα ασεβές λαϊκό τραγούδι του Λίβερπουλ, που μιλά για μια πόρνη.

  • Ακούστε το Let it be σε νέα μίξη από το ομώνυμο άλμπουμ που επανακυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Μόνο στο Zeppelin 106.7.